Albert van 't Hartweg 40

Nieuwerkerk aan den IJssel

Op aanvraag

Omschrijving Kenmerken Foto's Kaart

Omschrijving

Glastuinbouwbedrijf met ruim 1,5 ha glasopstanden van het type Breedkapper met een poothoogte van 4,0 m (circa 6.900 m2) en 3,0 m (circa 8.600 m2) met een gunstige ligging nabij de aansluitingen met de snelwegen A20 en A12 in een tuinbouwgebied in de Zuidplaspolder. Het complex is door de aanwezige “Erfgoed”-teeltvloeren uitstekend geschikt voor de teelten van potplanten, perkgoed en bijvoorbeeld boomkwekerijproducten.


Het glastuinbouwgebied ligt kort nabij de grote tuinbouwcentra, meest nabij het Oostland. Het bedrijf is goed onderhouden. Momenteel is het inzetbaar voor koude teelten. Diverse warmtetechnische voorzieningen zijn aanwezig, maar de ketelinstallatie is meerjarig niet gebruikt in een periode waarin warmte van buitenaf werd geleverd. In de kassen zijn diverse voorzieningen aanwezig, zoals scherminstallaties.


Het bedrijf beschikt over diverse schuurruimtes met een gezamenlijke oppervlakte van circa 585 m2. Een separate ruimte van 96 m2 blijft bij de eigenaar in gebruik. De schuurruimtes zijn voorzien van dak- en gevelisolatie. Een goede aluminium overheaddeur biedt toegang tot het voorgelegen erf. Het erfterrein is zuiver bedoeld voor transportbewegingen vanwege het compacte karakter daarvan. In de schuurruimtes bevinden zich onder meer voldoende sanitaire voorzieningen en een kantine. In de verwerkingsschuur is een koelcel aanwezig met een inhoud van circa 91 m3.

Het aanwezige kassencomplex is in 1985/1987 en 1991 gebouwd. Het betreft een Breedkap-warenhuis, poothoogtes van 3,0 m en 4,0 m en met een kapbreedte van 8,0 m. Gevels zijn deels opgetrokken uit enkel glas en deels dubbelglas in aluminium roeden. Het kasdek is opgetrokkken uit enkel glas in aluminium roeden en daarin is een glasmaat van 1,0 m toegepast.


Er is alle ruimte voor overleg over passende voorwaarden, zoals contractduur en eventuele aanpassingen aan het bedrijf. Verpachting gebeurt onder het voorbehoud dat de Grondkamer Zuidwest een toestemming verleent voor een verpachting voor de korte duur.

Raadpleeg de brochure voor de verdere details !