Linnaeusweg 12

Almere

Op aanvraag

Omschrijving Kenmerken Foto's Kaart

Omschrijving

Omschrijving / ligging
Het glastuinbouwbedrijf met agrarische bedrijfswoning, Linnaeusweg 12 A, is gelegen op een uitstekende locatie met een grondoppervlakte van 1.46.08 ha waarop gebouwd circa 10.573 m2 glasopstanden en een verwerkingsruimte van circa 307 m2.
Het bedrijf is gevestigd in de het gebied de Buitenvaart behorende bij Almere- Buiten. Dit gebied wordt begrensd door de Oostvaardersplassen en is de groene zone ten noorden van de bebouwing van Almere en wordt direct ontsloten met wandel – , ruiter- en fietspaden naar de dijk van het IJsselmeer en de zone aansluitend aan Almere. De gunstige ligging in een groen gebied maar nabij de diverse ontsluitingswegen naar Amsterdam, Amersfoort en Utrecht maar ook naar het noorden van Nederland maken dit object aantrekkelijk voor een ieder die en buiten wilt wonen maar ook graag in de stad wilt zijn. De ligging op slechts 1,5 kilometer afstand van het dorpshart van Almere-Buiten met alle voorzieningen maken dit object aantrekkelijk voor iedereen.

Woning Linnaeusweg 12 A
De woning staat voor het glastuinbouwbedrijf ingericht voor de teelt van zomerbloemen. De woning is geschakeld gebouwd samen met de woning Linnaeusweg 12 B. De ruime woning heeft een inhoud van circa 567 m3 en is gelegen op een zelfstandig perceel, groot 614 m2,

Indeling:
Begane grond:
De entree is voorzien van een ruime hal met in de hal de opgaande hardhouten trap, de meterkast, een net toilet met wandcloset en fonteintje, het kantoor en toegang tot de woonkamer met een schuifpui naar het terras op het zuidwesten. In de ruime woonkamer een moderne gashaard. Vanuit de woonkamer is de toegang tot de open keuken welke is voorzien van diverse inbouwapparatuur. De keuken wordt begrensd door de bijkeuken/berging met daarin diverse apparatuur en de verwarmingsketel. Vanuit de bijkeuken is tevens het kantoor bereikbaar.

1ste verdieping:
Vanuit de trapopgang in de gang van het entree komt u op de ruime overloop die toegang biedt tot drie ruime slaapkamers en de badkamer met tegelvloer, voorzien van een ligbad, stoomdouche, wandcloset en enkele wastafel. De badkamer heeft een dakkapel.

2de verdieping:
Op de ruime, beloopbare zolder, die bereikbaar is met een vlizotrap, heeft u genoeg bergruimte voor al uw spullen.

Bedrijfsgebouwen
De verwerkingsruimte is gebouwd in 1987 en heeft een oppervlakte van circa 307 m2 (afmetingen 48,00 m x 6,40 m). Opgetrokken op een fundering op staal en geheel gebouwd als kasconstructie.
Goothoogte is circa 3,50 m en inrijhoogte is circa 3,25 m. De loods is voorzien van schuifdeuren.
Ingebouwd een koelcel, groot circa 20 m2, een kantoor/kantine, groot circa 20 m2 en een ketelhuis, groot circa 51 m2.

Glasopstanden
Afdeling 1,totale oppervlakte circa 5.453 m2, circa 100 m breed en deels 51 meter lang, deels 57 m lang
• bouwjaar 1987. Type tralieligger 6,40 m (9 x), poothoogte 3,50 m (goothoogte circa 3,75 m), vakmaat 4,00 m. Onderbouw verzinkt ijzer met idem goot, met aluminium condensgoot, gevels aluminium dubbel beglaasd, glasmaat dek 1,0 m
Voorzieningen:
• Luchting; spantrailmechaniek, 3 x halveruitsluchtramen om en om
• scherm; trek-duwsysteem, met LS16 doek (oud en niet fire-proof)
• verwarming; buiten gebruik
o 4 x ø 51 mm buizen als monorail
• beregening; per tralie van 6,40 m, 2 regenleidingen plus 8 druppelleidingen (inline systeem)
• betonpad circa 3,0 m breed
Bijzonderheden:
• een klein deel van de afdeling 1 is buiten gebruik (circa 614 m2).

Afdeling 2, totale oppervlakte circa 5.120 m2, circa 100 m breed en circa 51 m lang
• bouwjaar 1993. Type tralieligger 6,40 m (8 x), poothoogte 3,50 m (goothoogte circa 3,75 m) vakmaat 4,00 m. Onderbouw verzinkt ijzer met idem goot, met aluminium condensgoot, gevels aluminium enkel beglaasd, glasmaat dek 1,0 m
Voorzieningen:
• Luchting; spantrailmechaniek, 3 x halveruitsluchtramen om en om
• scherm; trek-duwsysteem, met LS16 doek (oud en niet fire-proof)
• verwarming; buiten gebruik
o 4 x ø 51 mm buizen als monorail
• beregening; per tralie van 6,40 m, 2 regenleidingen plus 8 druppelleidingen (inline systeem)
• betonpad van circa3,0 m breed.

Ketelhuisinrichting
• ketel en diverse inrichting, geheel buiten gebruik

Watervoorziening
• waterpomp 5 pk op waterbassin
• mestbakken A en B bakken, 2 x circa 1.000 liter
• waterbassin gegraven, bouwjaar 1998, taludzeil bouwjaar 19987, inhoud circa 1.500 m3
• regenautomaat
• zandfilter

Erfverharding
Divers, circa 350 m2.

Klimaatregeling
Merk Indal, bouwjaar 1987, ten behoeve van de sturing van beluchting,

Milieuvergunning
Activiteitenbesluit van toepassing.

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Agrarisch gebied Buitenvaart van de gemeente Almere d.d. 30 maart 2017.
De bestemming is:
• enkelbestemming Agrarisch – Verbreed
• dubbelbestemming Waarde – Archeologie 1

Zie verder de aan deze brochure gehechte verbeelding en regels en overigens verwijzen wij u voor het gehele bestemmingsplan naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zakelijke rechten / erfdienstbaarheden
Niet aanwezig.

Omzetbelasting
Indien omzetbelasting is verschuldigd over de koopsom, ofwel vanwege de overdracht van de onderneming ofwel in het kader van de herziening in de zin van de Wet op de Omzetbelasting 1968 van verkoper, komt deze omzetbelasting voor rekening van koper en is niet in de koopprijs begrepen.

Exploitatie
Het bedrijf is thans ingericht voor teelt van snijbloemen (Delphinium) in de vollegrond en is eventueel ‘going-concern’ over te nemen. De teelt kenmerkt zich door haar lage arbeidskosten en geen energiekosten.

Overdrachtsbelasting
Koper kan mogelijk gebruik maken van vrijstelling overdrachtsbelasting voor de aan te kopen grond (zogenaamde cultuurgrondvrijstelling) op basis van artikel 15, lid 1, letter q van de Wet op de Belastingen van Rechtsverkeer. Voor zover verkoper of zijn rechtsopvolger(s) een beroep heeft gedaan op voornoemde vrijstelling zijn de koper(s) en zijn rechtsopvolger(s) verplicht om de termijn van 10 jaar te respecteren.

Oplevering
In overleg.