Aanbod » Objectenlijst » ZEGGE - Repestraat 15

Repestraat 15

ZEGGE
Op aanvraag

Omschrijving

Omschrijving

Glastuinbouwbedrijf met nette bedrijfswoning, ruime schuur en 13.000 m² glasopstanden.
Gelegen op zeer korte afstand van de afrit Zegge, nabij Roosendaal

Algemeen
Dit glastuinbouwbedrijf bestaat uit 13.000 m² glasopstanden heeft een ruime kavel van 31.250 m² waarvan 5.585 m² aan de overkant is gelegen. Het object is goed ontsloten en is op korte afstand van de A-58 en A17 gelegen welke binnen 2 minuten bereikbaar zijn. Het dorp Zegge ligt tussen Breda en Roosendaal in en heeft een meer dan 1.000-jarige voorgeschiedenis. Zegge is één van de vijf kerkdorpen van de gemeente Rucphen en telt een kleine 2.000 inwoners. Het dorp heeft een gemoedelijk, open en sociaal karakter en is voorzien van enkele winkelvoorzieningen. Voor uitgebreidere voorzieningen liggen Roosendaal, Etten-Leur en Oudenbosch ook op zeer korte afstand.

Glasopstanden
Op het bedrijf bevinden zich 13.000 m² glasopstanden, bestaande uit twee kassen van elk 4.500 m² en een derde kas van 4.000 m². Vanaf 1983 is de kas in drie fases gebouwd. Centraal door de kas loopt een betonnen middenpad met aan weerszijde in elke kas zes gasgestookte heathers welke hun dakuitlaat netjes boven het middenpad hebben. Het gehele bedrijf is v.v. een traliespant van 6.40 m en een vakmaat van 4.00 m. Glasbreedte van 1m. en v.v. schommel-luchting met 2-zijdige 2x halve luchtramen. De goten zijn v.v. condensgootjes en in elke traliespant bevinden zich 2 monorailleidingen en 2 pvc-regenleidingen. De kas is tevens v.v. diverse ventilatoren en in kas 2 en 3 bevindt zich nog een gevelventilator. In kas 1 v.v. energiescherm (niet brandvertragend). De poothoogte bedraagt ca. 2.80 m. Thans worden er bladgewassen in de grond geteeld. Het betreft een redelijk humusrijke goed doorlatende zandgrond met een gemid. organisch stofgehalte van 6 a 7,5 % in de kas.

Bedrijfsgebouw
Aan de voorzijde voor de glasopstanden is een ruime bedrijfshal opgetrokken ter grootte van ca. 450 m². Deze is opgetrokken met stalen spanten en houten gordingen, welke zijn onderlaten met Dupanelplaten. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. Verder v.v. betonnen borstwering aan de voorzijde waarboven een lichtgevel is geplaatst met daarboven afwerking met damwandprofielplaten aan de buitenzijde en een betonvloer. De achter en zijkanten van de bedrijfshal bestaan uit betonelementen. Muurplaathoogte bedraagt 4.50 m. en de nokhoogte bedraagt 6.55 m. Aan de voorzijde v.v. twee overheaddeuren (met elektrische bediening), met een deurhoogte van ca. 4.00 m. Nabij de linker topgevel bevinden zich de water-technische voorzieningen. Aan de rechterzijde bevindt zich een uitbouw waarin zich een nette en ruime bedrijfskantine bevindt met aanrechtblok en toiletruimte. Boven de kantine bevindt zich een open zolderruimte.

Overige voorzieningen
Het object beschikt over een eigen bron ( ca. 80 m. diep) waarop een ontijzeringsinstallatie is aangesloten van ca. 8 m³/uur. Het ontijzerde water wordt opgeslagen in een ca. 900 m³ groot bassin. Daarnaast is er nog een silo van ca. 20 m³ aanwezig voor terugspoelwater.
V.v. een Van Vliet-beregeningscomputer met daarop aangesloten een A-B-bak.
V.v. een klimaatcomputer t.b.v. luchting, scherming en temperatuur.
V.v. gasmeteraansluiting van G100.
Aan de achter-, linker- en overzijde ligt nog cultuurgrond waarop thans ook bladgewassen worden geteeld en waar ook beregeningsleiding naartoe ligt met hydranten.

Woning
Aan de voorzijde van het object bevindt zich een bedrijfswoning met een geschatte inhoud van ca. 550 m³, welke in 1932 op traditionele en degelijke wijze gebouwd is met een betonvloer op de begane grond en houten verdiepingsvloeren en is opgetrokken met steensmuren, welke deels gepotdekseld zijn. De woning is gedekt met asbesthoudende leitjes welke zijn onderlaten met planken en deels zijn geïsoleerd en de plafonds van de slaapkamers ook zijn geïsoleerd. Nagenoeg de gehele woning is v.v. dubbele beglazing en hardhouten kozijnen. Het object is aangesloten op gas ( 2 meters), water, elektra (3x 50 Amp.), drukriolering, telefoon en v.v. een combiketel uit 2013.

Globale indeling begane grond:
De woning heeft een woonkamer met houten plankenvloer, stucwanden, plafond met sierbalken en een schouw met kachel. De woonkeuken is v.v. een normaal gangbare, doch eenvoudige inrichting en met vaste kasten. Er is tevens een geheel betegelde bijkeuken met plastic schroten plafond en een wasmachine- en drogeraansluiting, een kantoortje en een geheel betegelde badkamer met bad, douche, toilet en wastafel. Evenals een inpandige garage/bergruimte.

Globale indeling 1e verdieping
Middels een overloop ( met tapijtvloer) is er toegang tot drie normaal gangbare slaapkamers ( allen v.v. laminaatvloer) en een betegelde toiletruimte met wastafel. Veel bergruimte aanwezig.

Tuin en erf
Aan de voorzijde van de woning ligt een nette siertuin met o.a. leibomen. Tussen de woning en de kas ligt een gedeelte siertuin en tevens een ruim gazon met rondom een haag.

Kadastrale bekendheid
Gemeente Sectie Nummer Grootte
Rucphen N 184 2 ha 56 a 65 ca
Rucphen N 161 0 ha 55 a 85 ca
============
Totaal 3 ha 12 a 50 ca

Bestemming
Volgens mededeling van de gemeente Rucphen heeft het object een enkelbestemming “Agrarisch met waarden” en functieaanduiding “Glastuinbouw” en zijn er op het object zelf geen nieuwe ontwikkelingen voorzien.


Aanbieder

Vermeeren Makelaardij BV
076-5964171
info@vermeerenmakelaardij.nl

http://www.vermeerenmakelaardij.nl/