Nieuwveens Jaagpad 67

Nieuwveen

Op aanvraag

Bekijk alle informatie over dit object

u wordt doorverwezen naar de site van de makelaar

Informatie
Omschrijving Kenmerken Foto's Kaart

Omschrijving

Glastuinbouwbedrijf op een perceel tuinland met een oppervlakte van circa 1.63.00 ha, gelegen achter Nieuwveens Jaagpad 67 te Nieuwveen met circa 2.563 m2 glasopstanden en circa 226 m2 bedrijfsgebouw.

Ligging
Nieuwveen is een dorp in de gemeente Nieuwkoop, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het dorp heeft 3970 inwoners (2004). Tot 1991 was Nieuwveen een zelfstandige gemeente en tot 1 januari 2007 maakte het deel uit van de gemeente Liemeer. In Nieuwveen staat het gemeentehuis van de gemeente Nieuwkoop.
Nieuwveen kent veel tuinbouw en veeteelt. Het Nieuwveens Jaagpad ligt aan de Amstel tussen Ter Aar en Uithoorn.

Tuinland
Circa 1.63.00 ha tuinland met als grondsoort veen. De ontsluiting vindt plaats door middel van een uitrit op het Nieuwveens Jaagpad. Het perceel is om de 3 m gedraineerd op een put met pomp.

Bedrijfsgebouw
In gebruik als verwerking, opslag en ketelhuis, bouwjaar 1981/1982, afmetingen 24 m x 6,40 m / 9,00 m, totaal circa 226 m2. Het geheel bestaat uit sandwichpanelen gevels waarboven een zadeldak gedekt met sandwichpanelen (2007). De ruimte is toegankelijk voor middel van een schuifdeur. De vloer is van beton, de kozijnen van aluminium voorzien van dubbel glas. Inbouw, totale oppervlakte circa 16 m², opgetrokken in sandwichpanelen ten behoeve van sanitaire voorzieningen en opslag van zaad.
Bijzonderheden: Aansluitend is circa 58 m2 ingericht als ketelhuis, kantoor en opslag. Wanden van sandwichpanelen. Het ketelhuis is onderheid.

Glasopstanden
Bestaande uit een totale oppervlakte van circa 2.563 m2, bouwjaar 1981/1982. Type Venlo tralieligger 6,40 m, poothoogte 3,00 m, kapbreedte circa 3,20 m, vakmaat 3,00 m. Onderbouw verzinkt ijzer, idem goot, met aluminium condensgoot, gevels aluminium dubbel beglaasd, dek aluminium met 0,73 m glas.
Voorzieningen:
- luchting; schommelmechaniek, 3 x halveruitsluchtramen om en om
- scherm; trek-/duwsysteem, bouwjaar 2001/2006, brandwerend
- verwarming; per tralie van 6,40 m, 4 x Ø 51 mm buisverwarming, 6 x Ø 51 mm buisverwarming onder de tafels, 18 x Ø 28 slangenverwarming op de tafels, 4 x CO2 brander
- betonpaden tussen de tafels
- kweektafels 38 m², aluminium, 3 per tralie waarvan 2 beweegbaar, in totaal circa 48 stuks
Bijzonderheden:
- de kas is middels een glaswand gedeeld in 2 afdelingen, ieder groot 1.139 m2, waarachter een corridor van glas, groot 285 m2. De corridor is in gebruik voor opslag. Deze is goed via de achterzijde van het bedrijf toegankelijk. Buiten achter het bedrijf staat een grote watersilo.
- De kwekerij is ingericht voor de teelt en vermeerdering van succulenten.

Ketelhuisinrichting
- ketels, cascade-regeling; merk Remeha, Quinta, bouwjaar 2008, capaciteit ieder 85 kW, 4 stuks

Watervoorziening / substraat
- waterpomp; 5 Pk op watersilo
- mestvaten; middels een Dosatron
- 1 x plaatijzeren voorraadsilo, bouwjaar 2015, inhoud circa 150 m³
- 1 x waterbassin (in de kas), bouwjaar 1997, inhoud circa 6 m³

Klimaatregeling
Hoogendoorn, Economic, bouwjaar 2002, met printer en beeldscherm, ten behoeve van de sturing van beluchting, verwarming, CO2, scherming voor 2 klimaatafdelingen.

Erfverharding
- asfalt, circa 75 m2
- stelconplaten (deels 2011), circa 180 m2

Vergunning
Activiteitenbesluit van toepassing.

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Glastuinbouw van de gemeente Nieuwkoop d.d. 28 maart 2013.
De bestemming is:
- enkelbestemming Agrarisch - Glastuinbouw
- dubbelbestemming Waarde Archeologie - 3
- functieaanduiding Kas
- gebiedsaanduiding luchtvaartverkeerzone – 20 ke
- gebiedsaanduiding other: zone - concentratiegebied
Zie verder de aan deze brochure gehechte verbeelding en regels en overigens verwijzen wij u naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zakelijke rechten / erfdienstbaarheden
Erfdienstbaarheden:
- perceel 2192 (behorend bij Nieuwveens Jaagpad 64, aan de westzijde van Nieuwveens Jaagpad 67)) moet recht van weg verlenen aan perceel 1991
Zakelijke rechten:
- perceel 1991 is belast met een zakelijk recht als bedoeld in artikel 5, lid 3 onder B, van de Belemmeringenwet Privaatrecht, ten behoeve van een persriolering. Tevens is er aan de noordzijde, ten noorden van de woning, een gasleiding aanwezig. De gasleiding (aparte meter) loopt via de tuin van woning Nieuwveens Jaagpad 67 naar de kwekerij. Hiertoe moet er een zakelijk recht/erfdienstbaarheid gevestigd worden.

Omzetbelasting
Indien omzetbelasting is verschuldigd over de koopsom, ofwel vanwege de overdracht van de onderneming ofwel in het kader van de herziening in de zin van de Wet op de Omzetbelasting 1968 van verkoper, komt deze omzetbelasting voor rekening van koper en is niet in de koopprijs begrepen.

Exploitatie
Het bedrijf is thans ingericht voor de vermeerdering en opkweek van succulenten.
De overname van de teelt behoort tot de mogelijkheden.

Overdrachtbelasting
Koper kan mogelijk gebruik maken van vrijstelling overdrachtbelasting voor de aan te kopen grond (zogenaamde cultuurgrondvrijstelling) op basis van artikel 15, lid 1, letter q van de Wet op de Belastingen van Rechtsverkeer. Voor zover verkoper of zijn rechtopvolger(s) een beroep heeft gedaan op voornoemde vrijstelling zijn de koper(s) en zijn rechtopvolger(s) verplicht om de termijn van 10 jaar te respecteren.

Oplevering
Halverwege 2019 in verband met de aanwezige teelt. Alles in overleg.